| БЯЛО СЛАДКО
 
 
 Продукти:
 200 гр захар, 500 мл глюкоза , 5 бр. яйца ,150 гр орехови ядки, 2 пак.  ванилия
 
 Приготвяне:
 Захарта и глюкозата се загряват заедно на слаб огън, докато се получи еднородна смес.
 Белтъците се отделят внимателно и се разбиват на сняг. Към тях се изсипва на тънка струя топлата смес при непрекъснато разбъркване до получаване на еднородна бяла маса.
 След това се прибавят ванилията и нарязаните с нож орехови ядки.
 Готовото сладко се насипва в буркани и се държи на хладно място. Поднася се по една пълна лъжичка сладко, потопена в чаша със студена вода.
 
 
 17 / 09 / 2010 Добавил : Horo.bg administrator
 Четения : 14364
 Източник : Българска национална кухня
 Публичен коментар
 Коментирай темата в нашия форум
 
 
 Коментари / оценки :
 
 | 
  
 
  НОВО  КАЛЕНДАР 
 |