| СВИНСКО ДРУСАН КЕБАП
 
 
 
 Продукти:
 800 г свинско месо, 3-4 супени лъжици мас или масло, 5-6 глави лук, 1 чаена лъжичка червен пипер, 1 чаена лъжичка смлян черен пипер, чубрица, сол.
 
 Приготвяне:
 Месото се нарязва на хапки и се изпържва в мазнината. Посолява се и се изважда. Държи се на топло.
 Лукът се нарязва на ситно, посолява се и се счуква или се претрива с ръка. Слага се в съд с капак, поръсва се червения и черния пипер и стритата чубрица. Прибавя се месото. Съдът се покрива с капака и се разклаща енергично, докато лукът омекне от топлината на месото. Поднася се веднага.
 
 Ястието може да се приготви и по друг начин. Нарязаното на кубчета месо се посолява, залива се с малко вино и се оставя да престои няколко часа. След това се нанизва на шишчета и се пече на скара. Маслото се разтопява, в него се слага горещото опечено месо, изнизано от шишчетата, прибавят се претритият лук и подправките. Съдът се покрива с капак и се разклаща. Ястието се поднася топло, с гарнитура от пържени картофи.
 
 20 / 09 / 2010 Добавил : Horo.bg administrator
 Четения : 14645
 Източник : Българска национална кухня
 Публичен коментар
 Коментирай темата в нашия форум
 
 
 Коментари / оценки :
 
 | 
  
 
  НОВО  КАЛЕНДАР 
 |