Домейнът се ПРОДАВА !!!
The domain is FOR SALE !!!
+359 888 50 50 45
borisdebouwer@gmail.com

  Кошница  •  Вход  •  English
 МУЗИКА

 ПEСНИ

 ТАНЦИ

 НОСИИ

 ЗАНАЯТИ

 ЛИЧНОСТИ
 ОБИЧАИ

 ГОЗБИ

 МИТОВЕ И ЛЕГЕНДИ

 ЗАВЕДЕНИЯ
 КЛУБОВЕ

 АНСАМБЛИ

 ФОРМАЦИИ

 ВИДЕО

 СНИМКИ
 КОНКУРСИ

 СЪБИТИЯ

 ОТЗИВИ

 ПОЗДРАВИ
 МАГАЗИН

 НОВИНИ

 ОБЯВИ

 РАБОТА
Гозби |
Търсене     

РЕЦЕПТА ЗА АГНЕ НА ЧЕВЕРМЕ
Чеверме
Чеверме
Продукти
1 бр. агне
1 връзка пресен магданоз
200 мл. олио

Приготвяне
1. Сложете магданоза в корема на почистеното агне и го зашийте.
2. Издялкайте от глог или дрян дълъг шиш и нанижете агнето на него.
3. Сложете го на два чатала, здраво забити в земята край разпален огън .
4. Агнето трябва да виси на две педи над жаравата.
5. Оттук нататък започва бавното въртене (направете си списък на дежурните).
6. От време на време го мажете с лой или олио.
7. Ако жарта пламне, веднага я угасете с пръски вода.
8. След два-три часа чевермето трябва да се е опекло.
9. Това ще разберете, ако от бутчето изтече бял сок, щом го прободете с остър нож
10. После действайте смело със същия нож, а най-добре всеки от компанията да се въоръжи със собствен и да си реже, каквото му харесва от сочната мръвка.

Време за приготвяне - над 90 минути
Тип основни ястия
Празници Гергьовден, 6 май
Сезон пролет
Вид кухня месна кухня
Националност българска кухня


30 / 08 / 2007 Добавил : Katerina
Четения : 26291
Източник : bgkulinar.net

Публичен коментар
Коментирай темата в нашия форум


Коментари / оценки :  



 НОВО
 КАЛЕНДАР

RSS  Следи във FaceBook  FAQ  Info  За нас  За реклама  Приятели  onTap.bg  © 2024 Horo.bg