Домейнът се ПРОДАВА !!!
The domain is FOR SALE !!!
+359 888 50 50 45
borisdebouwer@gmail.com

  Кошница  •  Вход  •  English
 МУЗИКА

 ПEСНИ

 ТАНЦИ

 НОСИИ

 ЗАНАЯТИ

 ЛИЧНОСТИ
 ОБИЧАИ

 ГОЗБИ

 МИТОВЕ И ЛЕГЕНДИ

 ЗАВЕДЕНИЯ
 КЛУБОВЕ

 АНСАМБЛИ

 ФОРМАЦИИ

 ВИДЕО

 СНИМКИ
 КОНКУРСИ

 СЪБИТИЯ

 ОТЗИВИ

 ПОЗДРАВИ
 МАГАЗИН

 НОВИНИ

 ОБЯВИ

 РАБОТА
КЛАСИЦИТЕ НА БЪЛГАРСКИЯ ТАНЦ
Търсене     

Отзив 3 / 5 << >>
КЛАСИЦИТЕ НА БЪЛГАРСКИЯ ТАНЦ


НЕВИДИМИТЕ БЪЛГАРИ

Днес е 24 май - Денят на българската писменост и култура.
Ден, който за мен е най-българския в годината. Ден, който в последните години не сме празнували както се полага - по български. Бяха ни омръзнали показността и манифестациите и всеки за себе си, вероятно си е правил някаква кратка равносметка колко е бил българин през последната една година.
През последната една година аз бях Българин повече от всяка друга година от съзнателния си живот. Равносметка като тази е нещо, което ми дава самочувствието да вървя напред с гордо изправена глава.
Едни от «виновниците» за тази емоционална удовлетвореност са очарователните Милена и Костадин Господинови - хореографи и ръководители на клуб по народни «Чанове».
Те грабнаха душата ми още на първата ни среща, само дето аз сега не си я искам !
Запознавайки се с тях, аз имах честта, отговорността и гордостта да стана част от реализацията на почти всички прекрасни идеи, които извират като вулкан от главата на Коце: първият уникален в света DVD самоучител по български народни танци и неговото вдъхновяващо представяне, фестивалът в Албена, а преди броени дни и това: Класиците на българския танц.
Другият «невидим» за публиката голям Българин е Борислав - създателят на Хоро.бг, човекът, без който идеите на Коцето щяха още да са си красиви идеи.
Пишейки тези редове си давам ясна сметка, че довечера Коце като прочете статията, ще вдигне телефона и ще ми се накара, защото като типичен «невидим» българин, той е и подобаващо скромен и може това изтъкване да не му се понрави… Коце, не ми се карай, моля
Но си давам сметка и за това, че ако все още се чувстваме Българи и в последните години това усещане е все по-осезаемо, то това е заслуга на «невидими» хора като Милена, Коце и Борислав. Не е толкова важно тези хора да станат «видими» и имената им да се знаят, по-важно е «невидимите» хора да са повече и повече. Сигурна съм, че и около вас има «невидими» хора, които ви карат да се чувствате добре в кожите си и в мир с душите си.
Днес е денят, в който трябва да ги намерите и да им благодарите с поклон, както го правя аз сега:
Благодаря ви, приятели!!!
Posted by LeeAnn in Мисли и чувства


24 / 05 / 2008 Добавил : Horo.bg administrator
Четения : 14875
Източник : Даниела Соколова
<<  >>
Публичен коментар
Коментирай темата в нашия форум


Коментари / оценки :  
14:22:23 26 / 05 / 2008 от lubo (DIM) Браво Соколова, ти понякога ми четеш мислите!
1   НОВО
 КАЛЕНДАР

RSS  Следи във FaceBook  FAQ  Info  За нас  За реклама  Приятели  onTap.bg  © 2024 Horo.bg