Домейнът се ПРОДАВА !!!
The domain is FOR SALE !!!
+359 888 50 50 45
borisdebouwer@gmail.com

  Кошница  •  Вход  •  English
 МУЗИКА

 ПEСНИ

 ТАНЦИ

 НОСИИ

 ЗАНАЯТИ

 ЛИЧНОСТИ
 ОБИЧАИ

 ГОЗБИ

 МИТОВЕ И ЛЕГЕНДИ

 ЗАВЕДЕНИЯ
 КЛУБОВЕ

 АНСАМБЛИ

 ФОРМАЦИИ

 ВИДЕО

 СНИМКИ
 КОНКУРСИ

 СЪБИТИЯ

 ОТЗИВИ

 ПОЗДРАВИ
 МАГАЗИН

 НОВИНИ

 ОБЯВИ

 РАБОТА
КЛАСИЦИТЕ НА БЪЛГАРСКИЯ ТАНЦ
Търсене     

Отзив 5 / 5 <<
КЛАСИЦИТЕ НА БЪЛГАРСКИЯ ТАНЦ със СПЕЦИАЛНАТА НАГРАДА на НДК за култура и изкуство


от ляво на дясно: Андрей, Костадин, Милена и Борислав
от ляво на дясно: Андрей, Костадин, Милена и Борислав
Скъпи приятели,

Вчера, 17.06.2008 година от 18:00 часа в изискания столичен ресторант "Скай плаза" се проведе едно тържество.
На това тържество ние, ЧАНОВЕ ООД, ХОРО БГ и режисьора Андрей Баташов, организатори и реализатори на уникалния спектакъл "КЛАСИЦИТЕ НА БЪЛГАРСКИЯ ТАНЦ" бяхме наградени!
Получихме "СПЕЦИАЛНАТА НАГРАДА" на Националния дворец на културата, която се присъжда ежегодно за особени заслуги и постижения.
Да ни е честита!
Да сме живи и здрави все такива спектакли да правим !
Да сте живи и здрави и вие, наши приятели, да сме заедно и да им се наслаждаваме !

И тази година „Салон на изкуствата” мина и замина. Той е ежегоден и по традиция се провежда през месец май. Въпреки че бе 13-ти по ред, този номер беше фатален само за някои. На други донесе късмет. На „Класиците на българския танц” например, на който бе присъдена Специална годишна награда за култура и изкуство.
„Класиците на българския танц” се състоя на 21 май в зала 1 на НДК и бе уникален като замисъл и реализация спектакъл: най-добрите ансамбли на България на една сцена - нещо, което не знам да е правено в последните 15 години!
Разбира се, няма как да не кажа, че общият „късмет” на спектакъла бе роден от други по-малки, но много на брой и прекрасно съчетани късметчета, като това, че сценарист и съорганизатор е Костадин Господинов /хореографа на Чанове/, като това, че режисьор е Андрей Баташов и не последно по значение късметче е това, че продуцент е Борислав Славов /Хоро.БГ/

Няма начин да се съберат такива хора и да не се роди нещо с късмет.
Не знам дали „получателите” на наградата са доволни, но за мен тя значи много. Първо, защото знам колко труд стои зад реализацията на такова събитие и второ защото обичам желанията ми да се сбъдват. А тази награда е едно сбъднато мое тайно желание: желанието „невидимите” българи да получат поне частица от заслуженото с много труд, любов и себеотдаване признание.
Защо пиша толкова подробно кой как е бил ангажиран със спектакъла ли? Защото на плакета и диплома пише:
Специална годишна награда за култура и изкуство, присъдена на фирма "ПУЛСАТОР ЕЛЕКТРОНИКС БЪЛГАРИЯ ЕАД" за реализацията на концерта "КЛАСИЦИТЕ НА БЪЛГАРСКИЯ ТАНЦ" с участието на НФА "ФИЛИП КУТЕВ", ДФА "ПИРИН", ДФА "ТРАКИЯ" и "СЕВЕРНЯШКИ АНСАМБЪЛ" - ПЛЕВЕН
и нито името на Борислав, в качеството му на създател на Хоро.БГ и организатор, нито името на Коцето, в качеството му на организатор и сценарист, са спомненати някъде. А би било добре да се знае...


18 / 06 / 2008 Добавил : Horo.bg administrator
Четения : 20440
Източник : Даниела Соколова
<<  
Публичен коментар
Коментирай темата в нашия форум


Коментари / оценки :  
13:38:09 24 / 06 / 2008 от Tanya (tanec16) Честито.Няма по-голяма награда от любовта на публиката. Ние ви се радваме и възхищаваме.Следим всяка ваша изява и спонтанно се включваме. А хоро.бг е една бяла лястовица, която носи само добри новини.
11:09:13 24 / 06 / 2008 от elena (elena6) iskam da pitam samo edno parvo da kaja 4e spektrakala be6e VELIKOLEPEN ostanax bez dumi i 6tqx da se razpla4a,za6toto nqma ni6to po-xubavo ot balgarskoto i se radvam 4e igraq narodni tanci a sega po vaprosa iskam da pitam dali nqkoi znae za6to ansambal ''Balgare ne igraxa spored men te sa6to sa mnogo dobri
1   НОВО
 КАЛЕНДАР

RSS  Следи във FaceBook  FAQ  Info  За нас  За реклама  Приятели  onTap.bg  © 2024 Horo.bg