Домейнът се ПРОДАВА !!!
The domain is FOR SALE !!!
+359 888 50 50 45
borisdebouwer@gmail.com

  Кошница  •  Вход  •  English
 МУЗИКА

 ПEСНИ

 ТАНЦИ

 НОСИИ

 ЗАНАЯТИ

 ЛИЧНОСТИ
 ОБИЧАИ

 ГОЗБИ

 МИТОВЕ И ЛЕГЕНДИ

 ЗАВЕДЕНИЯ
 КЛУБОВЕ

 АНСАМБЛИ

 ФОРМАЦИИ

 ВИДЕО

 СНИМКИ
 КОНКУРСИ

 СЪБИТИЯ

 ОТЗИВИ

 ПОЗДРАВИ
 МАГАЗИН

 НОВИНИ

 ОБЯВИ

 РАБОТА
Галаконцерт на VIII национален конкурс "МЛАДИ ФОЛКЛОРНИ ТАЛАНТИ"
Търсене     


Галаконцерт на VIII национален конкурс "МЛАДИ ФОЛКЛОРНИ ТАЛАНТИ"


Конкурсът „Млади фолклорни таланти” се организира от осем години.
Осем години талантливите деца на България пеят народни песни, свирят на народни инструменти всяка неделя – в предаването „Рано в неделя” на програма "Хоризонт" на Българското Национално Радио. Класацията се извършва директно от слушателите на БНР. Конкурсът завършва с голям Галаконцерт, който се провежда през месец януари на следващата година. Този концерт се превръща в празник на духа, празник на българщината. Провежда се в Концертната зала на БНР и се излъчва директно по програма Хоризонт”.
Много от нашите лауреати вече се реализират на голямата фолклорна сцена. Ивелина Димова завърши народно пеене в СУ София и по настоящем е солистка в ДАНПТ „Филип Кутев”. Антония Влахова учи в Музикалната академия в Пловдив и пее в Ансамбъл „Тракия”.
Още много може да се разказва за изявите на талантливите деца на България. Те разнасят славата на нашия фолклор в Европа и в Света. В постоянно сътрудничество сме с Фолклорните асоциации на Чехия и Словакия.
Галаконцертът на Осмия национален конкурс ”Млади фолклорни таланти” тази година ще се проведе на 20-ти януари от 14:00 часа.
Ще има много награди, част от които DVD Самоучителите по български народни танци, но децата ще пропътуват стотици километри от родните си места не за това, а водени от любовта си към българската песен, музика и танци. Те ще очакват от българските слушатели не материална, а морална подкрепа, признание и аплодисменти за положения труд и придобити умения.
Ще очакват всеки от вас да ги чуе и оцени.
Не ги разочаровайте! Включете радиото на честотата на програма "Хоризонт" на 20-ти Януари от 14:00 часа и се насладете на изкуството на младите български таланти!


14 / 01 / 2008 Добавил : Horo.bg administrator
Четения : 5790

Дата на провеждане : 20 / 01 / 2008
Час на провеждане : 14:00
Продължителност : 1
Място на провеждане : Българско Нацонално Радио
  
Публичен коментар
Коментирай темата в нашия форум


Коментари / оценки :   НОВО
 КАЛЕНДАР

RSS  Следи във FaceBook  FAQ  Info  За нас  За реклама  Приятели  onTap.bg  © 2024 Horo.bg