Домейнът се ПРОДАВА !!!
The domain is FOR SALE !!!
+359 888 50 50 45
borisdebouwer@gmail.com

  Кошница  •  Вход  •  English
 МУЗИКА

 ПEСНИ

 ТАНЦИ

 НОСИИ

 ЗАНАЯТИ

 ЛИЧНОСТИ
 ОБИЧАИ

 ГОЗБИ

 МИТОВЕ И ЛЕГЕНДИ

 ЗАВЕДЕНИЯ
 КЛУБОВЕ

 АНСАМБЛИ

 ФОРМАЦИИ

 ВИДЕО

 СНИМКИ
 КОНКУРСИ

 СЪБИТИЯ

 ОТЗИВИ

 ПОЗДРАВИ
 МАГАЗИН

 НОВИНИ

 ОБЯВИ

 РАБОТА
РАДОСТИНА - танцова формация
Търсене     

РАДОСТИНА - ТАНЦОВА ФОРМАЦИЯ
танцова формация "Радостина"
танцова формация "Радостина"
ТФ "Радостина"
Фолклорен събор "Ценово пее и танцува"-2010
ТФ "Радостина"
Национален шампионат по народни изкуства-Еврофолк-2010 гр.Велико Търново -Златен медал!

Малките радостинчета от Свищов
Танцова формация „Радостина” се роди през декември 2009 година в СОУ” Цветан Радославов” град Свищов. Малките танцьори са на възраст от 6 до 12 години. Сега прохождат, но първите им стъпки са сигурни и успешни. Някои от тях танцуват още от детската градина, а други сега откриват вълшебството на българската народна музика.
На 16 май 2010г. в град Велико Търново се проведе Старопланински събор “Балкан фолк 2010” и Национален шампионат по народни изкуства "Euro Folk 2010” който се провежда под егидата на Европейска Асоциация на Фолклорните Фестивали - ЕАFF.
Златният медал, който завоюваха децата, напълни очите им с радостни сълзи, а художествения ръководител Елка Иванова беше горда от постижението на малчуганите. Присъдени им бяха и други отличия - Почетна грамота и Почетен знак на Старопланински събор „Балкан фолк 2010”, Лауреат на Старопланински събор „Балкан фолк 2010”. Удостоени бяха със званието „Откритие” на Национален шампионат по народни изкуства ”Евро фолк 2010”, получиха „Препоръка” от продуцентите и журито за участие в Европейския шампионат по фолклор. На художествения ръководител Елка Иванова бе присъдено званието ”Маестро”.
След двумесечна усилена подготовка на 16 юли малките танцьори стъпаха на сцената на Античния театър в град Несебър, за участие в Европейския шампионат по фолклор. Там те се докоснаха до културата на много държави - Израел, Полша, Русия, Беларус, Словения, Турция и се представиха с танците „Древна земя” по музика на Кирил Стефанов и композицията „Шарена черга”
С това тяхно изпълнение малките радостинчета грабнаха титлата Вицешампион на Европейския шампионат по фолклор и сребърен медал в категория „Детски танцови състави” до 19 години. Международното жури присъди званието „Откритие” на "Euro Folk 2010”, Диплом ”Лауреат” на "Euro Folk 2010” беше връчен на худ. ръководител Елка Иванова.
На 22 септември 2010г. малките танцьори успешно участваха във фолклорен събор „Ценово пее и танцува” и се сдобиха с още една грамота и плакет.
„Труден беше пътя до медалите - без пари, без сценични костюми, но все още има хора с добри сърца, които осъществиха детската мечта и аз им благодаря”- сподели худ .ръководител на състава.
Всички от танцова формация „Радостина” вече имат сценични костюми и щастливи от постигнатото до момента те се надяват, че след тези първи стъпки ще направят пътека.
Народното творчество е "бистрото кладенче с жива вода, от което всеки може да пие колкото си иска", дори когато е далече от родния дом.


27 / 01 / 2011 Добавил : Eli
Четения : 28464
Източник : ТФ "Р а д о с т и н а "

Публичен коментар
Коментирай темата в нашия форум


Коментари / оценки :  
10:17:02 27 / 01 / 2011 от Eli (elinor) Това е част от ТФ"Радостина",която скоро отпразнува своя първи рожден ден!
1   НОВО
 КАЛЕНДАР

RSS  Следи във FaceBook  FAQ  Info  За нас  За реклама  Приятели  onTap.bg  © 2024 Horo.bg