Кошница  •  Вход  •  English
 МУЗИКА

 ПEСНИ

 ТАНЦИ

 НОСИИ

 ЗАНАЯТИ

 ЛИЧНОСТИ
 ОБИЧАИ

 ГОЗБИ

 МИТОВЕ И ЛЕГЕНДИ

 ЗАВЕДЕНИЯ
 КЛУБОВЕ

 АНСАМБЛИ

 ФОРМАЦИИ

 ВИДЕО

 СНИМКИ
 КОНКУРСИ

 СЪБИТИЯ

 ОТЗИВИ

 ПОЗДРАВИ
 МАГАЗИН

 НОВИНИ

 ОБЯВИ

 РАБОТА
ФОРМАЦИИ |
Търсене     

БЪЛГАРСКИ РИТМИ - ТАНЦОВА КОМПАНИЯ

Танцова компания "Български ритми" се сформира през 1993г. от група професионални танцьори в гр.Разград. Не са ни липсвали изяви, защото това ни е работата. По него време искахме да си помогнем финансово, а и до ден днешен е така и танцувахме, защото това умеем на най различни празненства, но най вече в ресторанти.
Направихме си концепция на програма пригодена предимно за чужденци,тъй като летните сезони работим по Черноморието, но се оказа, че не само в курортните заведения може да танцуват български танци. Накратко — програмата ни съдържа танци от всички етнографски области. Пресъздаваме и някои обичаи канто българска сватба, кукери, нестинарски игри, с които общо взето сме доста известни. Няколко сезона сме работили в ресторант "Българска сватба" в курорта "Св.Св.Константин и Елена" (1993—1998), след това в ресторант "Каракачански стан" на "Златни Пясъци". От 2000 година работим в центъра на "Златни Пясъци" - ресторант "Чанове" в комплекс "Делфин"- срещу хотел "Интернационал". Нестинарските игри представяме в ресторант "Колиби" на "Златни Пясъци" и ресторант "Орехите" в комплекс "Албена".
Нескромно, но мисля че добре се справяме и може би сме единствената формация, която сама представя "Нестинарски игри". Наша е и идеята да опитаме да вплетем КУКЕРИ и НЕСТИНАРИ в една продукция. Получи се нещо невероятно въздействащо. В момента, всеки петък и събота танцуваме в ресторант "ПЕТИ КИЛОМЕТЪР" в гр.Шумен или механите "ИЗВОРА" и "ЧЕВЕРМЕТО" в гр.Търговище. Сега обмислям вариант да направя танцов клуб, тъй като интереса към БЪЛГАРСКИТЕ ТАНЦИ сякаш възкръсва, което считам, че е много положителна. По-добре хора и ръченици, отколкото чалга и простотия.29 / 03 / 2008 Добавил : Horo.bg administrator
Четения : 24892
Източник : Румен Иванов

Публичен коментар
Коментирай темата в нашия форум


Коментари / оценки :   НОВО
 КАЛЕНДАР

RSS  Следи във FaceBook  FAQ  Info  За нас  За реклама  Приятели  onTap.bg  © 2023 Horo.bg