Кошница  •  Вход  •  English
 МУЗИКА

 ПEСНИ

 ТАНЦИ

 НОСИИ

 ЗАНАЯТИ

 ЛИЧНОСТИ
 ОБИЧАИ

 ГОЗБИ

 МИТОВЕ И ЛЕГЕНДИ

 ЗАВЕДЕНИЯ
 КЛУБОВЕ
  Аахен - GE /0
  Асеновград /1
  Ахтопол /3
  Банкя /2
  Батановци /1
  Благоевград /2
  Ботевград /1
  Брюксел - BE /1
  Бургас /8
  Бърно - CZ /1
  Варна /11
  Велико Търново /6
  Видин /0
  Виена - AT /4
  Враца /1
  Врачеш /1
  Вършец /0
  Габрово /2
  Герман /0
  Горна Малина /2
  Горна Оряховица /2
  Димитровград /1
  Добрич /4
  Драгичево /1
  Дупница /0
  Елин Пелин /0
  Етрополе /1
  Златица /1
  Каблешково /1
  Казанлък /1
  Китен /1
  Копривщица /1
  Кърджали /1
  Кьолн - GE /1
  Кюстендил /2
  Лиеж - BE /1
  Ловеч /2
  Луковит /0
  Любимец /0
  Марково /1
  Мездра /1
  Мирково /1
  Монтана /0
  Несебър /2
  Нова Загора /2
  Оряхово /0
  Пазарджик /0
  Панагюрище /1
  Париж - FR /1
  Перник /6
  Плевен /6
  Пловдив /24
  Приморско /1
  Радомир /0
  Разград /1
  Рудозем /1
  Русе /3
  Сандански /2
  Сапарева баня /1
  Свиленград /2
  Свищов /1
  Своге /2
  Севлиево /0
  Сиатъл - USA /1
  Силистра /1
  Сливен /6
  Смолян /2
  София /70
  Стара Загора /10
  Сунгурларе /2
  Тетевен /1
  Торонто - CA /1
  Трудовец /0
  Франкфурт - GE /1
  Хага - NL /2
  Харманли /0
  Хасково /2
  Хърлец /0
  Царацово /1
  Царево /2
  Челопеч /1
  Червен бряг /0
  Чикаго - USA /2
  Шумен /4
  Ягодово /1
  Ямбол /4

 АНСАМБЛИ

 ФОРМАЦИИ

 ВИДЕО

 СНИМКИ
 КОНКУРСИ

 СЪБИТИЯ

 ОТЗИВИ

 ПОЗДРАВИ
 МАГАЗИН

 НОВИНИ

 ОБЯВИ

 РАБОТА
КЛУБОВЕ | София |
Търсене     

ТАНЦОВ КОЛЕКТИВ "ВАНГЕЛОФФ"

Буйно устремено или мъдро сдържано, изригващо като вихър или плавно като полъх, нашенското хоро има магическа сила. И ясната Месечинка сигурно го вижда и го гледа в захлас, защото то преодолява времето и пространството и стига там, където царува вечността, където красотата остава непокътната, където за любовта няма прегради, където дори мъката може да е сладка. В него е целият свят, завещан от дедите ни.
Тази сила на българското хоро чувстват членовете на танцов колектив „Вангелофф” - всеки път, когато ръцете се заловят в полукръг, когато се роди тръпката от сливането на човешката енергия с енергията на земята ни. Тогава сърцата се изпълват със светлина, по лицата грейват усмивки и се открива пътят - все напред и нагоре. В ритъма на хорото се сътворява чудо – чудото на българския фолклор, което изпълва душата с усещане за свобода, доброта, сила и мъдрост.
Така е от 17. 09. 2009 г., когато тъкмо в деня на град София художественият ръководител на колектива Рангел Вангелов повежда двадесетина ентусиасти към тайнствения свят на фолклорния танц. Първоначално това се случва в рамките на спортен и танцов клуб „Суперформа“, а от 2010 г. ТК „Вангелофф” започва своето самостоятелно съществуване. Четвъртата си годишнина колективът посреща с пет групи от възрастни, в които хора с различни професии са събрани от общия си интерес към фолклорните хора и танци. Групите са разпределени според равнището на уменията на участниците в тях, като всяка има свой собствен репертоар. Това, което обединява членовете на колектива, е съпричастието към каузата, чийто радетел е хореографът г-н Вангелов - да бъде опазен и популяризиран българският музикален, танцов и словесен фолклор. На свой ред енергията на участниците във всички групи и любовта към танците се превръщат във вдъхновение и стимул за ръководителя на колектива да търси и открива нови идеи и творчески решения.
Макар и млад, ТК „Вангелофф” набира градивна енергия в процеса на своето обучение и има заслужено самочувствие от участията и представянето си на редица градски, регионални, национални и международни прояви, конкурси и фестивали. Свидетелство за успешното развитие на колектива са множеството завоювани грамоти за отлично представяне и дипломи за оригинален репертоар и изпълнение у нас и зад граница.
Като хореограф и художествен ръководител г-н Рангел Вангелов неуморно търси и открива вярната посока за развитието на колектива, а танцьорите, умножили многократно числеността си - хора, различни по възраст, по професия, по характер, следват тази посока, покорени от магията на българския фолклор.
Така танцов колектив „Вангелофф” сътворява истинска приказка, в която вечните победители са приятелството, красотата и любовта; приказка, в която добър герой може да стане всеки, за когото е скъпа българщината.


30 / 03 / 2013 Добавил : Рангел Вангелов
Четения : 20406
Източник : ОФИЦИАЛЕН WEB SITE НА КОЛЕКТИВА

Публичен коментар
Коментирай темата в нашия форум


Коментари / оценки :   НОВО
 КАЛЕНДАР

RSS  Следи във FaceBook  FAQ  Info  За нас  За реклама  Приятели  onTap.bg  © 2022 Horo.bg