Домейнът се ПРОДАВА !!!
The domain is FOR SALE !!!
+359 888 50 50 45
borisdebouwer@gmail.com

  Кошница  •  Вход  •  English
 МУЗИКА

 ПEСНИ

 ТАНЦИ

 НОСИИ

 ЗАНАЯТИ

 ЛИЧНОСТИ
 ОБИЧАИ

 ГОЗБИ

 МИТОВЕ И ЛЕГЕНДИ

 ЗАВЕДЕНИЯ
 КЛУБОВЕ

 АНСАМБЛИ

 ФОРМАЦИИ

 ВИДЕО

 СНИМКИ
 КОНКУРСИ

 СЪБИТИЯ

 ОТЗИВИ
  DVD Самоучител-01 /14
  За ансамблите /7
  За конкурсите /2
  КЛУБ на ХОРОТО /8
  Празник на Хорото /5

 ПОЗДРАВИ
 МАГАЗИН

 НОВИНИ

 ОБЯВИ

 РАБОТА
ОТЗИВИ |
Търсене     

МЛАДИТЕ АКТЬОРИ ОТ „КЪДЕ Е МАГИ?” ЕВЕЛИН КОСТОВА И АЛЕКСАНДЪР НЕДЯЛКОВ ПОПУЛЯРИЗИРАТ „БЪЛГАРСКИЯТ ФОЛКЛОР” НА 10-ТОТО ЮБИЛЕЙНО ИЗДАНИЕ НА ЕДНОИМЕННИЯ КОНКУРС

Миналата събота, 24 ноември 2012 година, от 10:30 сутринта се проведе Десетото юбилейно издание на благотворителния конкурс-концерт „Българският фолклор”, организиран от младежи за младежи.
В залата на Модерен театър в София, за голямата награда се бориха повече от 350 деца, разпределени в 13 ансамбъла от цялата страна. Всички те изпълниха по един фолклорен танц, предварително подготвен от тях. Водещи на събитието бяха младите актьори Александър Недялков и Евелин Костова от сериала „Къде е Маги?”, излъчван по bTV.
Участниците се бориха и за още една специална награда, предоставена от bTV, която включва и гостуване в предаването „Преди Обед”. Благотворителната инициатива бе подкрепена от медията в рамките на кампанията „Заветите на България”, стартирала през септември в чест на българското културно и историческо наследство.
Благотворителният конкурс - концерт се организира за десета поредна година от младежката организация Ротаракт, като всички събрани средства отиват за популяризирането и подпомагането на фолклорните танцови ансамбли, взели участие в събитието. Тази година, специални гости бяха и два състава на деца лишени от родителски грижи, от с. Доганово и с. Дрен, които също се включиха със свои музикални изпълнения.
Поради големия интерес, тази година организаторите на надиграването получиха подкрепата на седем фирми, които се обединиха около каузата за популяризирането на българския фолклор. Спонсорите осигуриха дарения под формата на лакомства, сокове, книги и енциклопедии за всички участници. Ротаракт е програма на Ротари Интернешънъл за млади лидери на възраст от 18 до 30 години, за които този конкурс-концерт се е превърнал в традиционен и обичан проект.
Важно за организаторите е да се съхранят българската идентичност и традиции и да се предостави възможност за развитие на детските ансамбли.27 / 11 / 2012 Добавил : Horo.bg administrator
Четения : 15032
Източник : Елга Андреева

Публичен коментар
Коментирай темата в нашия форум


Коментари / оценки :   НОВО
 КАЛЕНДАР

RSS  Следи във FaceBook  FAQ  Info  За нас  За реклама  Приятели  onTap.bg  © 2024 Horo.bg