ЯБЪЛКОВ СЛАДКИШ от 17 / 01 / 2012, четения 19373 Продукти:1 ¼ ч.ч. брашно1ч.л. сода бикарбонатщипка сол1 ванилия2 яйца1 ч.ч. захар¼ ч.ч. олио 200 гр. сладка сметана1 чаена чаша едро смлени орехи400 гр. зелени ябълки /по- добре става когато ябълките са леко кисели/3 с.л. ванилова захарНачин на приготвяне:Разбиват се яйцата 1ч.ч. захар и ¼ ч.ч. олио .Прибавяме брашното към яйцата , ванилията и бъркаме с дървена лъжица до лепкаво тесто. още ...
| Пита с ябълки от 24 / 10 / 2011, четения 18008 още ...
| Миш-маш от 09 / 08 / 2011, четения 23218 фотография:http://otslabnismen.blogspot.comПродукти: 8 яйца60 гр. масло или олио4 домата7-8 пиперки1 глава лук150 гр. сиренемагданозсолПриготвяне: Ситно нарязаният лук се задушава в мазнината. Прибавят се пиперките, предварително опечени, обелени и нарязани на парчета. След като и те се позапържат, се слагат обелените и нарязани на ситно домати. Сместа се задушава, докато течността се изпари още ...
| ПЛОДОВА ПИТА С ЧЕРЕШИ от 22 / 06 / 2011, четения 20606 Продукти:600 г череши, 500 г брашно, 1 чаена чаша кисело мляко, 2 щипки сода бикарбонат, щипка сол, мая, колкото голям орех, 3/4 чаена чаша олио, 3 супени лъжици галета, 3-4 супени лъжици захар, 1 кафеена чашка нарязани орехови ядки, ванилия, пудра захар за поръсване.Приготвяне:В пресятото брашно се прави кладенче и в него се слагат киселото мляко, разбито със содата, мазнината и маята, разтрита още ...
| Козуначено агънце от 26 / 04 / 2011, четения 18116 Продукти:2/3 кубче прясна мая (или 1 пакетче + 1 ч.л. суха)150 мл. хладко прясно мляко150 гр. захар3 яйца50 гр. меко масло50 гр. олио500 – 600 гр. бяло брашнонастъргната кора на един лимонванилия“Нутела” или любим течен шоколадситно натрошени орехи/лешнициПриготвяне:Маята се натрошава в прясното мляко и се обърква добре с 1 с.л. захар, оставя се да шупне за 10 мин. През това време яйцата се още ...
| СТЪРГАН КАШКАВАЛ НА ФУРНА от 25 / 03 / 2011, четения 20985 Продукти: 400 г кашкавал, 2 чаени чаши прясно мляко, 50 г масло, 4 яйца, 1 кафеена чашка брашно, черен пипер, сол.Приготвяне:Яйцата се разбиват добре с млякото и брашното. Прибавят се настърганият на едро ренде кашкавал, малко сол и черен пипер. Сместа се разбърква, изсипва се в тавичка със загрятата мазнина и се пече в умерена фурна до зачервяване.Готовото ястие се нарязва на парчета и се още ...
|
1 2 3 4 ... 6 |
НОВО КАЛЕНДАР |